Ik werk al (ik krijg er alleen niet voor betaald)
In tijden van schreeuwend personeelstekort zit er niets anders op: deeltijdparadijs Nederland moet aan de bak.
Maar weet je wat Nederlanders doen wanneer ze niet op hun werk zijn? Dan zorgen ze voor kinderen, ouders en hun naasten. Kortom: dan werken ze óók. Ze worden er alleen niet voor betaald.
Ik werk al gaat over de gevolgen van de grootste, onzichtbare strijd van onze tijd: die tussen betaald en onbetaald werk.
Een scherp en belangrijk betoog, met onmisbare inzichten over de ongelijke verdeling van werk tussen mannen en vrouwen.
Liesbeth Staats
Heel veel mensen – zeker mannen – doen er goed aan dit boek te lezen.
Johan Fretz
Elk mens dat zorgt en werkt zou dit moeten lezen. Iedereen dus.
Ragna Heidweiller & Samuel Levie
ZorgEen betere kijk op de mens
Iedereen heeft zorg nodig. Zonder zorg worden kinderen niet groot, zieken niet beter en ouderen niet oud. Zorg is waar de menselijke beschaving mee begon. En wat de maatschappij iedere dag draaiende houdt. Zorg is wat mensen mensen maakt.
Maar als zorg zo belangrijk is, waarom zorgen we er dan zo slecht voor?
In Zorg. Een betere kijk op de mens zoek ik uit wat zorg is, wat het voor ons doet, en wat we nodig hebben om goed te kunnen zorgen. Ik ontdek hoe allesomvattend zorg is, maar ook hoe onzichtbaar. Daardoor denderen we ongemerkt af op de grootste zorgcrisis ooit. Hoog tijd om zorg te zien voor wat het waard is. Hoog tijd voor een betere kijk op de mens.
Lynn Berger onderzoekt de zorg onbevangen, door de ogen van echte mensen. Ze laat zien hoe breed zorg is, van het verschonen van een babyluier tot een openhartoperatie. Intelligent en verfrissend.
Sheila Sitalsing
De aandachtige observaties doen je met nieuwe ogen kijken naar de basis van onze menselijkheid. Een prachtig boek. Intelligent, gelaagd en nodig.
Marjolijn van Heemstra
Gedocumenteerd en persoonlijk, onrustbarend en toch hoopgevend - lees dit boek!
Hedy d'Ancona
Een belangrijk boek over het belang van zorg, must-read!
Sophie van Gool
Lynn Berger doet in dit boek het onmogelijke: ze maakt het onzichtbare zichtbaar. Ze laat zien dat zorg ons mens maakt.
Philip Huff
Zorg is fundamenteel, zoals dit boek aantoont, maar we zien dat vaak onvoldoende. Laten we er zuinig op zijn en het makkelijker maken om te zorgen.
Jet Bussemaker
De tweedeOver de bazige eerste, rebelse tweede en andere mythes rondom het gezin
‘Vraag iemand waarom hij of zij een kind wil, en het antwoord is waarschijnlijk een lastig te ontwarren kluwen van verlangen, nieuwsgierigheid en iets met de natuur. Vraag waarom iemand er nóg een zou wensen, en de reden is doorgaans een stuk eenvoudiger. ‘Je eerste kind’, hoorde ik toen ik rond en zwaar en hoogzwanger was, ‘je eerste kind krijg je voor jezelf. Maar de tweede, die krijg je voor de eerste.’
Eerste kinderen zijn bazig, tweede rebels. Enig kinderen zijn zielig, twee kinderen krijgen is juist gezond. Iedereen heeft ideeën over ouders, kinderen en gezinnen, maar hoe zit het echt?
Die vraag stelde ik mij toen ik voor de tweede keer in verwachting was. Over het eerste kind zijn boekenkasten volgeschreven, ontdekte ik al snel, maar over de tweede gaat het zelden.
En dat terwijl de meeste ouders twee of meer kinderen krijgen.
Hoe is het om een kind te krijgen wanneer je er al een hebt? En wat betekent het om de tweede te zijn in een wereld die draait om de primeur?
De tweede is een onmisbaar boek voor iedereen die een tweede krijgt, een tweede is of er eentje kent.